• Amicaltoernooi 2022

  Op 25 en 26 juni organiseerde BV Amical haar jaarlijkse toernooi.
  Het Amicaltoernooi werd gehouden in de Diekmanhal. “Met een deelname van 62 teams en in totaal 198 wedstrijden waren het weer twee volle dagen basketbal’’, zegt Jans Ties van de organisatie.
  Amical heeft zich voorgenomen om op 3 en 4 juni 2023, in het jaar van het 60-jarig bestaan van de vereniging, het toernooi voor de 15e keer te organiseren.

  9 teams vanuit Jugglers hebben met plezier gespeeld en danken Amical voor de goede organisatie.

  Myra Boerhof en haar team o.l.v. Constant van Loenen, Loes van Vliet en Nour Almwahed gingen met de Fair Play prijs naar huis en eindigden op de vijfde plek.
  Voor Challas Athena is het Amicaltoernooi een jaarlijkse meetup, met dit jaar promotiedivisiespeler Bram van Loenen als coach door blessure. Aaron van Dijkhuizen kwam ingevlogen uit Barcelona, Wojtek Bialek uit Nijmegen en Sam Pieters uit Utrecht. Zij eindigden op de zesde plek.
  Het door Mobin Daftari gecreëerde team bestond uit huidig Heren 1 met als nieuwkomer Reyer van Bruggen, vanuit Buzzards Fedi Ferhani & Ruben de Ceuninck van Capelle en eredivisiespelers Lee-Angelo Moniz & Stijn Hintzbergen. Zij eindigden op de vijfde plek.
  M22 o.l.v. Thomas Molenkamp en Mobin Daftari speelden een sterk toernooi en eindigde als eerste!
  U16 zat in een lastige poule met twee Duitse teams en een Amerikaans team. Het Amerikaanse team ging met de 1e plek naar huis. Jugglers speelde geen finale en eindigde op de derde plek. Elvis Huwaë was de tweede dag afwezig waardoor Twent Stijger de tweede dag coachte.
  U16.2 eindigde op de zevende plek.
  V14 eindigde op de vijfde plek.
  X14 eindigde op de zevende plek.
  Jugglers U12 werd tweede, Senna Feringa schreef een verslag (hieronder) over hun beleving.

  Leuk feitje: In de herencompetitie eindigde team 'Puntloos' met 1 punt.

  Meiden U12
  Na twee jaar kon het toernooi weer gehouden worden. Wij als meiden U12 team vonden het best wel spannend, maar hadden er ook veel zin in. Er kwamen teams uit o.a. Houten, Groningen en Duistland. Onze eerste wedstrijd was tegen de Woodpeckers. Het was een pittige wedstrijd die we helaas verloren hebben. De rest van de wedstrijden hebben we gewonnen. Dat betekende dat we er vandoor gingen met een tweede plaats en daar zijn we trots op. We willen Amical nog bedanken voor dit prachtige toernooi en hopen er volgend jaar weer bij te zijn.
   
  Senna Feringa 

   

  Foto's: BV Amical