• Brownies voor het team

  Zaterdag 7 maart, Deventer
  Door coach Ellen

  Vlak voor vertrek kwamen we er gelukkig achter dat er onderweg flink wat vertraging zou zijn. Zo konden we binnendoor om goed op tijd te kunnen beginnen met de warming-up. Tegen Isala hebben we al eens eerder gespeeld. De vorige keer hebben we gewonnen en gezien de vooruitgang in het team was de kans groot om nu weer te kunnen winnen. In ons team spelen enkelingen met nog maar weinig wedstrijd ervaring. Hierdoor komen ze niet altijd aan de bal met als gevolg dat ze nog geen mogelijkheid hebben gehad om te kunnen scoren. Met het team hebben we overlegd om juist deze personen wat meer kansen te gunnen en wat vaker te passen en zo meer kans om te scoren. Met een kleine stimulans van Brownies als traktatie wanneer dit zou lukken.

  In het begin nam het team dit iets te letterlijk waardoor alle passes automatisch naar 1 persoon gingen. Toch bleef de score helaas nog uit. Hiermee bleef de stand ook anders dan verwacht en kwamen we bijna op achterstand. Even iedereen bij elkaar om de tactiek om te zetten naar doen waar je goed in bent en eerst een voorsprong op te bouwen voordat we wat meer risico kunnen nemen.

  Het was best even spannend, maar door goed samenspel, weer wat strakker op de verdediging en gebruik maken van onze sterke punten hebben we deze (een beetje bijzondere) wedstrijd alsnog gewonnen.

  Brownies alsnog voor het team omdat ze ontzettend hard gewerkt hebben en zo enorm goed hun best doen om het hele team te laten groeien.

  Als coach ben ik trots op deze (leuke, hardwerkende, maar lekker maffe) kanjers.