• Lidmaatschap, welkom bij Jugglers!

 • Beste aanstaand basketballer,

  Welkom bij Enschedese Basketbalvereniging The Jugglers! Een gezellige basketbalvereniging in Enschede die al langer dan 50 jaar actief is op het niveau van top- en breedtesport. 

  Allereerst willen we je bedanken voor de interesse, die je hebt in onze vereniging. Namens het bestuur en alle leden heten we je van harte welkom. Wij vertrouwen erop dat je je snel thuis voelt bij onze vereniging en dat je veel plezier gaat beleven aan deze mooie sport. 

  Bij Jugglers gaan we voor het beste resultaat, het plezier staat daarbij voorop, een trotse familie. Zowel voor talenten en topsporters als voor spelers op lager niveau.
  De ontwikkeling van spelers staat centraal, niet het winnen of verliezen van wedstrijden, competities of medailles.

  Dit doen we door goed met elkaar te communiceren, ‘positive coaching’, voldoende trainingsruimte en mogelijkheden aan te bieden. Betrokkenheid en verbondenheid van iedereen: spelers, ouders, bestuur, commissies etc. Een organisatie die meegroeit met onze ambities
  Onze spelers ontwikkelen goede gewoonten en zijn voorbereid. Ze hebben succes en zelfvertrouwen: Prepared for life!

  Een groot aantal vrijwilligers ondersteunt onze club al door één of meerdere taken te vervullen. Zo kunnen we alle activiteiten en werkzaamheden uitvoeren. Een vereniging als Jugglers kan dan ook niet bestaan zonder vrijwilligers. 
  Wanneer je lid bent vragen we aan spelende leden en ouders/verzorgers van jeugdleden een tijdsinvestering van minstens 5 uur per seizoen. Bijvoorbeeld fluiten, scoren of een kantinedienst. We houden rekening met jouw sterkte punten en begeleiden je zodat we ons samen kunnen inzetten. Samen zijn wij Jugglers!

  Wij zijn al enthousiast dat je bij ons komt basketballen! Hieronder vind je het aanmeldformulier. Daaronder aanvullende praktische informatie.
  Wil je eerst gratis meedoen trainingen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op wanneer je gratis met ons mee kan trainen.
  Nieuwe leden vragen we om eerst contact op te nemen middels het aanmeldformulier voordat zij zich inschrijven.

  Klik hier voor meer informatie over de 3x3 competitie

   

 • Bestuur

  :

  Het bestuur bestaat uit minimaal 5 personen en wordt elk jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd. De huidige samenstelling staat vermeld op deze site.

  Clubkleding

  :

  Het tenue bestaat uit wit shirt en witte broek met blauwe bies. De kleding kan je hier bestellen https jugglers.nl/wedstrijdkleding.
  Voor 3x3 volgt er een speciaal 3x3 shirt.

  Leeftijdsindeling

  :

  U8

  (t/m 7 jaar)

  U10

  (8 t/m 9 jaar)

  U12

  (10 t/m 11 jaar)

  U14

  (12 t/m 13 jaar)

  U16

  (14 t/m 15 jaar)

  U18

  (16 t/m 17 jaar)

  U20

  (18 t/m 19 jaar)

  U22

  (20 t/m 21 jaar)

  senioren

  (22 jaar en ouder)

  De leeftijd voor de teamindeling wordt vastgesteld op 1 januari van het lopende seizoen.

  Teamindeling en trainers

  :

  De teamindeling wordt voor het begin van het seizoen verstuurd aan alle leden. De trainers worden vermeld bij bovengenoemde teamindeling.

  Trainingen

  :

  De trainingen vinden voornamelijk plaats in de Deppenbroekhal of in verschillende gymlokalen op doordeweekse avonden. Verzuimen van een training alleen in overleg met trainer(ster).

  Competitie

  :

  De thuiswedstrijden worden op zaterdag gespeeld in de Deppenbroekhal. Uitwedstrijden in de afdeling Oost worden in de regio Twente en de Achterhoek gespeeld.
  Landelijke teams kunnen door heel Nederland spelen.

  Vervoer

  :

  Bij jeugdleden worden bij het vervoer naar uitwedstrijden de ouders van deze leden ingeschakeld. Indien nodig wordt een beroep gedaan op senioren. De organisatie berust bij de trainer, coach en teammanager.

  Timers en scorers

  :

  Voor elk lid geldt de verplichting om op te treden als timer/scorer bij de diverse thuiswedstrijden. Hierin word je begeleid. Berichtgeving hierover vindt plaats via de nieuwsbrief en Basketball.nl App.

  Scheidsrechters

  :

  Zoals bij elke sport zijn er scheidsrechters nodig om een wedstrijd te leiden. Vanaf U18 is men verplicht een scheidsrechterscursus (BS2) te volgen en af en toe een wedstrijd te fluiten. Berichtgeving via de website. Cursuskosten zijn vanzelfsprekend voor rekening van de vereniging.

  Keuring

  :

  Medische sportkeuring is niet verplicht. Wij raden al onze leden aan zich regelmatig door een arts te laten keuren voor het beoefenen van sport. Het bestuur wijst erop dat iedereen voor eigen risico en verantwoordelijkheid sport bedrijft. Wij beschikken over nauwe banden met FysioMedics.

  Contributie
  2020-2021

  :

  U8

  151,18

  per seizoen

  U10

  165,35

  per seizoen

  U12

  178,85

  per seizoen

  U14

  194,84

  per seizoen

  U16

  212,29

  per seizoen

  U18, U20

  225,78

  per seizoen

  U22, Senioren

  276,42

  per seizoen

  Trainende leden

  144,39

  per seizoen

  Donateur leden

  52.41

  per seizoen

  Projectlid

  7.48

  per maand

  Recreant

  3x3  144,39

  60

  per seizoen

  per seizoen

  Bij aanmelding is € 5,- (jeugd t/m U20) /  € 10,- (U22 + senioren) administratiekosten verschuldigd.


  Bondsafdracht
  seizoen 2019-2020

   

   

   

   

   

   

   

  Inning contributie

  :

  U8, U10, U12

  40,16

  per seizoen

  U14, U16, U18, U20

  58,63

  per seizoen

  U22, SENIOREN

  77,04

  per seizoen

  Trainende leden

  13,45

  per seizoen

  Donateur leden

  -

  per seizoen

   3x3

   

  Projectlid (EUR9,72)

   8,55  per seizoen

  In tegenstelling tot het contributiedeel (per maand) wordt de bondsafdracht voor het lopende seizoen in één keer geind. Deze afschrijving vindt elk seizoen in maart plaats. Ieder lid (behalve introductieleden) is bondsafdracht verschuldigd. De afdracht wordt jaarlijks geïndexeerd door de NBB.

   

   

  De betaling vindt plaats middels een automatische bankafschrijving naar keuze per maand. De door Jugglers verschuldigde bondsafdracht voor de leden, wordt maandelijks geind. Wanneer er volgens u ten onrechte een afschrijving heeft plaatsgevonden, dan kunt u binnen 8 weken bij de eigen bank een verzoek doen om dit bedrag terug te laten boeken. Bij betalingsachterstand van meer dan één maand kan men worden geweerd van trainingen en wedstrijden tot de ontvangst van de betaling. De contributie van 3x3 wordt in 1 keer geïnd voor de eerste speeldag.

  Seizoen

  :

  Het verenigingsjaar loopt van 1 juni t/m 31 mei

  Opzegging lidmaatschap

  :

  Schriftelijk of via e-mail tc@jugglers.nl bij het secretariaat  vóór 31 mei van het lopende seizoen. Bij afmelding tussentijds blijft men contributie verschuldigd voor het gehele verenigingsjaar (t/m 31 Mei ). Uitgezonderd zijn de introductieleden (maandelijkse opzegging).

  Gezinskorting

  :

  Elk derde en volgende lid uit een gezin speelt en traint voor de halve prijs (dit geldt niet voor projectleden).