• Teamweekend in Fryslân

 • U22 ging afgelopen weekend op Teamweekend in Fryslân!

  Zaterdagochtend startten zij in Enschede bij de Deppenbroekhal met 3 kilometer hardlopen. Tijdens de eerste training op de Early Bird lag de focus op het schot. Na het ontbijt in de Magic Corner vertrok het team naar het hoge noorden waar ’s middags de shuttle run en het tactische spel op het programma stond.
  Na de sportmaaltijd stond ’s avonds de derde training op de mannen te wachten in Drachten.
  De jongens hebben terug in Bakkeveen de barbecue aangeslingerd en daar kwamen heerlijke hamburgers vanaf!  

  Op dag 2 startten de mannen met een hardloopsessie waarna er door coach Mobin geïnspireerde brunch werd bereid met omelet, Turkse worst, afbakbroodjes en watermeloen. ’s Middags volgt de wedstrijd tegen Celeritas Donar. 

  Celeritas Donar kent een rijke geschiedenis in het topbasketbal in Groningen. Coaches Mobin en Thomas wisten dat een tegenstander uit de A klasse pittig zou worden. 

  Na de wedstrijd vertrok het team richting Starworld in Enschede waar er gebowld, gelachen en nabesproken werd van een fantastisch teamweekend.


 • 14:00 Jugglers M22 - Celeritas Donar M22-2 Sportcentrum Drachten 43-76
  Wedstrijdverslag door Mobin Daftari

  Q1
  Het begon goed, de jongens stonden verdedigend sterk en het was duidelijk dat onze tegenstander ze had onderschat.
  Einde eerste kwart:
  Donar 11-9 Jugglers 

  Q2
  De tweede kwart hebben de jongens de harde defense doorgezet en pikten we een aardig wat punten uit de fast break. De tegenstander kwam door de goede defense nauwlijks de paint in.
  Einde tweede kwart:
  Donar 27-22 Jugglers

  Q3
  Na de rust begonnen we slap. De tegenstander kwam voorbereid uit de rust & ze begonnen ook een press op ons uit te voeren. We hadden moeite met de hoge druk & Donar vergrootte de versprong hierdoor.
  Einde derde kwart
  Donar 49-29 Jugglers

  Q4
  We begonnen de laatste kwart met een zone-defense, deze wilden we namelijk nog oefenen tegen een goede tegenstander. De zone stond goed en we hebben op de fast-break veel punten gepakt & ook veel met goed samenspel. We hadden wel iets te veel fouten waardoor Donar met vrije worpen de voorsprong kon vergroten. Maar de sfeer & het gevoel was in de 4e kwart stukken beter.
  Einde 4e kwart
  65-41

  Q5
  Op het eind hebben we nog 3 minuten extra eraan toegevoegd zodat iedereen voldoende minuten heeft gespeeld, want dat vonden we bij een oefenwedstrijd belangrijk.
  Einde extra periode
  76-43

  We hebben van deze oefenpot goed gebruik gemaakt om te kijken hoe we er nu voor staan tegen wat meer ervaren spelers & ondanks dat er natuurlijk wel verbeterpunten zijn vinden we dat de jongens het goed hebben gedaan!