• Veelbelovende rising star in de Twentse muziek- en basketbalwereld: Luuk Scheepstra

  3x3 speler Luuk Scheepstra (U13) is al vijf jaar fanatiek basketballer.
  Luuk speelt al 7 jaar gitaar en heeft nu al opgetreden in Metropool! In december mocht hij daar een kerstmedley opnemen.
  Met een doortastende aanpak door simpelweg te mailen naar Metropool of hij daar zijn medley mocht opnemen, Metropool was gelijk enthousiast!

  Door: Twent Stijger

  Muziek zit bij Luuk in de familie, de inspiratie voor Queen, ACDC en The Rolling Stones heeft hij van zijn moeder. Een concert waar Luuk graag nog een keer naar toe zou willen is er éen van Queen.

  Op zijn YouTube kanaal Luuk Guitar zijn nu al veel video’s te vinden die muzikanten van zijn leeftijd kunnen inspireren.
  Regelmatig gaat Luuk live op zijn Instagram @23luux om daar een impressie te geven van zijn gitaarkunsten.

  Dit jaar wil Luuk gaan werken aan zijn gitaartechniek. Eerst speelt hij nummer die hij leuk vindt en dan gaat hij zich er in verbeteren. Zijn B-examen voor de gitaar is in zicht. Doorbreken op YouTube met zijn kanaal is een droom die nog uit moet komen. Bij 1Twente mocht hij live optreden

  Abboneer je op Luuk zijn YouTube kanaal

 • Luuk, waarom basketbal je?
  ,,Ik moest van mijn ouders op een sport en koos voor basketbal. Het leukste is dat er iets gebeurt, bij voetbal is het altijd maar hetzelfde: anderhalf uur lang en maar drie doelpunten. 
  Bij basketbal wordt er meer gescoord en is er meer actie dat het interessanter maakt, ook mag je 5 persoonlijke fouten maken en bij voetbal sta je twee keer op een teen en je mag het veld af…”

  Les in Lockdown
  De eerstejaars scholier gaat naar Kottenpark en vind online les ‘niks aan’. Concentratie is ver te zoeken en soms zijn de lessen zo kort dat hij beneden tosti’s kan gaan maken.
  In de toekomst wil Luuk gaan studeren aan het conservatorium van ArtEZ.

  3x3 toernooien
  In september 2020 speelde Luuk mee met zijn 3x3 team met Daan, Nikai en naamgenoot Luuk. Hier werd Luuk ook nog geïnterviewd door de journalist van Tubantia „Ons doel voor vandaag is om niet als laatste te eindigen”, vertelt Luuk Scheepstra (12). „Oh ja, en we willen veel plezier hebben.”
  Het door coaches Nour & Fred georganiseerde 3x3 toernooi in december bij Jugglers vermaakte het 3x3 u13 team zich met pepernoten en bananen.

  Landstede
  Kijken naar Landstede zit er ook weer in, Luuk mag zijn favoriete DBL team weer bewonderen via livestreams.
  “We zouden vorig jaar met ons team naar een wedstrijd van Landstede, maar toen kwam net corona in maart.” ‘Ongelofelijk jammer’, wel heeft hij er een mooi tv-interview op ZappSport aan overgehouden met de beste coach van Nederland. 
  Recent was Luuk aan het videobellen met Landstede-speler Mike Schilder. Voor een schoolproject moesten we iemand interviewen met een eigen bedrijf. Schilder heeft zijn eigen kledingmerk en Luuk heeft al twee shirts van hem!

  Wij zijn benieuwd wat Luuk nog meer gaat brengen in de toekomst en blijven hem zeker volgen!