• U22 op derde plek in Berlijn

  Jugglers eindigt op đŸ„‰ in Berlijn bij het Zehlendorfer PfingstTurnier 2023

  De jongens hebben een hele leuke tijd gehad in Berlijn bij het Pfingstturnier. 

  We willen volgend jaar graag weer gaan en het liefst met meerdere Jugglers teams! Daarom hebben wij een uitgebreide samenvatting gemaakt van ons weekend om jullie mee te nemen in de ervaring!

  Na een moeizame reis op de vrijdag kwamen de mannen rond een uur of 03:30 aan bij de accommodatie in Berlijn.

  De accommodaties zijn in lokale basisscholen in Berlijn. Elk team krijgt zijn of haar eigen lokaal. Dit zorgt voor een leuk concept: voor een weekendje zitten er een paar scholen vol met basketballers, in elk lokaal een ander team. Omdat iedereen zo dicht bij elkaar slaapt, heerst er een gigantische basketbalsfeer met jong en oud uit verschillende landen. 

  Op de zaterdag stonden de mannen met een paar uur slaap om 09:00 klaar voor de tip-off van onze eerste wedstrijd tegen USV Halle Rhinos. Na een moeizame start wisten we deze te winnen met 29-15. 

  In de middag hadden wij een paar uur vrije tijd voordat wij onze volgende wedstrijd moesten spelen. De groep is hier in tweeĂ«n gesplitst. Een gedeelte van de jongens is met de tram richting de binnenstad van Berlijn gegaan om onder andere een bezoekje te brengen aan de NBA store. De andere jongens waren van plan om hun rust te pakken bij de accommodatie, maar zijn uiteindelijk bevriend geraakt met een u18 team uit Hamburg waar zij de hele middag buiten 3x3 pick ups mee hebben gespeeld (op badslippers en crocs). 

  In de middag liep onze tweede wedstrijd tegen Eslmhorner MTV soepel. De mannen van Jugglers waren overduidelijk de betere ploeg en we wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 58-12. Deze wedstrijd was een goed oefenmoment voor onze zone aanval, maar ook onze zone press. De 12 punten van Elsmhorner was dan ook de laagste score die is gevestigd in onze categorie. 

  Na de tweede wedstrijd hebben de jongens bij een Italiaans restaurant in de buurt wat gegeten om vervolgens terug te gaan naar de zaal: daar stond de moeilijkste tegenstander in de poule ons op te wachten. 

  EisbÀren Bremerhaven was de favoriet voor de laatste wedstrijd van de dag. Hun jeugdteams spelen in de Duitse Bundesliga en dit team bestond onder andere uit spelers die uitkomen in de ProA. Na een zwaarbevochten wedstrijd tegen een strakke zone kwamen de jongens van Jugglers net te kort en verloren de wedtrijd met 47-53. Ondanks het verlies was het een wedstrijd waar wij met een goed gevoel van zijn weggelopen.

  De volgende dag moesten wij om 09:00 al weer de volgende wedstrijd spelen. De heren hebben in de avond rondom de accommodatie nog even sociaal gedaan met de mede-basketballers, waaronder 4 teams van Twente Buzzards uit Hengelo. 

  Ondanks dat we het allemaal, waaronder de coaches, hebben geprobeerd hebben we het na een vermoeiende dag niet volgehouden om wakker te blijven voor game 6 van de Celtics-Heat, die op een groot scherm werd uitgezonden in de players lounge bij de accommodatie.

  Na ons licht te hebben verslapen hebben wij toch nog de ochtend wedstrijd weten te winnen met 29-15, waardoor wij ons kwalificeerden voor de play-off halve finales. Het duurde nog wel even tot we deze wedstrijd moesten spelen dus zijn we tussen de wedstrijden door nog even teruggegaan naar de accommodatie, waar we bij een ijszaak in de buurt milkshakes hebben gehaald.

  De halve finale hebben wij niet weten te winnen. Tegen een strakke zone van het ervaren thuisploeg uit Berlijn hadden we niet veel te vertellen. 

  Door het niet behalen van de finale, hadden we de avond vrij en moesten we in de ochtend spelen voor de 3e plek. Deze avond begonnen we door met zijn allen dönner te eten in een klein parkje in Berlijn. Vervolgens hebben we de finale wedstrijd van onze poule gekeken, waar Bremerhaven overtuigend de overwinning pakte in een stijlvolle wedstrijd met een hoog tempo en ook nog een paar posterizers.

  Na onze spullen alvast ingepakt te hebben zodat we wat langer konden slapen in de ochtend, hebben we nog genoten van een klein feestje bij de accommodatie, waar ook veel vrienden zijn gemaakt. Het was de laatste nacht van het toernooi en de meeste finales waren al gespeeld. Veel teams hadden niet echt een belangrijke wedstrijd waardoor de avond ook wat meer levendig was rondom de accommodatie.

  Met een hele leuke laatste avond op zak, kwamen wij ruim een uur voor onze ochtend wedstrijd al aan bij de zaal. De jongens hebben eerst nog de kans gehad om lui pick-ups met elkaar te spelen voordat de tegenstander kwam en het echte warmlopen begon. 

  De wedstrijd was spannend tot het eind, maar na een dagger drie punter van Alper Aksakal was het beslist. Jugglers won de wedstrijd uiteindelijk met 37-30 en eindigde daarmee op de 3e plek. 

  Na onze prestatie kort gevierd te hebben gingen we al snel weer richting de accommodatie om de rest van de spullen in te pakken en terug te gaan richting Enschede. Na een vermoeiende reis waar een grote deel van de jongens knock-out lag te slapen, kwamen we rond 9 uur aan in Enschede waar we nog een laatste foto hebben gemaakt ter afsluiting van ons weekend.

  Het toernooi is voor bijna alle leeftijdscategorieën en het niveau van de teams is heel verschillend. Ondanks dat er veel competitieve teams zijn, zijn er ook genoeg teams die alleen voor het plezier komen.

   Mochten er teams zijn die mee willen of meer informatie willen over dit toernooi, dan kunnen zij een bericht sturen naar Thomas of Mobin, de coaches van U22.